23 Mart 2009 Pazartesi

Cassio'nun Arkasında Dur!


Galatasaray camiasında olan biteni anlamaya çalışıyoruz. Türkiye ve Türk insanına has bir üslupla bekliyoruz. Bekliyoruz ki, aklı selim bir iki kişi problemlerin gerçek nedenlerini tespit edebilsin ve kulübü düzlüğe çıkarsın. Bekliyoruz ki, yapmacık ve zorlama olanlar değil, evrensel ve insani değer yargıları hakim olsun kulüp ve takım yönetiminde. Ama beklemek sorunları çözmüyor, bunu görüyoruz.


Görünen o ki, birileri bazı kararlar almış ve kimsenin onayını alma ihtiyacını duymadan uygulamaya başlamış bile. Bir kılık değiştirme ve kurban etme uzmanı olan Adnan Sezgin ve takipçileri hem Bülent Korkmaz'ı hem de Cassio Lincoln'ü kurban verme yolundalar.


Bülent Korkmaz Galatasaray tarihinin en önemli figürlerinden biridir, kabul ediyoruz. Onun simgelediklerini tartışacak da değiliz. Ancak gözlerimizi açmak durumundayız. Birileri, Bülent Korkmaz'ın yetersiz muhakeme yeteneğini, empati noksanlığını ve en önemlisi de nostaljiye dayalı egosunu kullanarak Cassio Lincoln'ü yok etmeye çalışıyor.


Lincoln'ün çok disiplinli, itaatkar ve özverili bir savaşçı olduğunu iddia ediyor değiliz. Ancak onun futbol tutkusu ve benzersiz yeteneklerini tartışma gereğini de hissetmiyoruz. Taraflı ve yıkıcı medyayı bırakıp sağduyu ile düşündüğümüzde tespit edeceğimiz çok açık bir gerçek var: Cassio Lincoln, bu topraklarda futbol oynamış en yetenekli üç yabancıdan biridir. Üstelik bunu söylerken bile, hala en yüksek form grafiğine şahit olmuş değiliz biz Lincoln'ün.


Çok kolay unutan bir toplum olduğumuz ortada. Daha birkaç hafta önce baros, arda ve kewell'ın desteğiyle türkiye ve hatta avrupa'nın en iştahlı hücum gücünün belkemiğini oluşturmuş olan bu adama haksızlık etmek dünyanın en kolay işi. Kapasitesi Lincoln'ün onda biri etmeyen futbolcuların ve çapı Galatasaray'ın yarısı etmeyecek bir teknik adamın kaprislerine uyup, Galatasaray'ın gerçekten ihtiyaç duyduğu sanatçılara kapıyı göstermeyelim. Bilelim ki, bugün onu harcayanlar yarın baros'u, öbür gün kewell'ı harcayıp, arda'yı da kaybedeceklerdir.


Lincoln buraya gelmeden önce Schalke forumlarında da benzer tartışmalar yaşandı. Kimisi "gitsin şımarık" dedi. Kimisi "bizi bırakma cassio". Gerçek şu ki, Cassio'nun yeri Schalke'de asla dolmadı. Yerine yapılan flaş transferlere karşın. Bu boşluğun dolmama nedeni Lincoln'ü özel yapan şeyde gizliydi aslında. Görmemiz gereken de budur. Lincoln, endüstriyel futbolun makineleştirdiği futbol gladyatörlerinden biri değil, hiçbir zaman da olmayacak. O, nesli tükenmekte olan ve aslında sırf bu yüzden bile korunması gereken bir adam. Tüm o tekme kıyametin içinde futbol oynamaya, taraftarlarını mutlu etmeye çalışan bir sanatçı.


Lincoln gittiğinde, onun boşluğunu hayıfla izleyip üzüleceğiz. Şımarıklıklarını da, bakmadan attığı pasları da, seyirciyle kurduğu diyaloğu da özleyeceğiz. Lincoln'den Hagi gibi olmasını beklemeyi bırakıp, sahada yaptıklarının keyfini sürmeliyiz bir an önce, tabi Korkmaz ve Sezgin bizden önce davranmazsa. Basının pompalamaya devam ettiği ve onun aracısı olduğu kabadayı-külhanbeyi kültürünü bir kenara bırakıp futbolun aynı zamanda bir sanat da olduğunu hatırlamalıyız.


Hepimiz son derece dirayetli, ilkeli, prensiplerine bağlı, çalışkan ve fedakar insanlar mıyız ki her figürden bunu bekliyoruz? Her futbolcu hasan şaş kadar hırslı, hagi kadar buyurgan, hakan şükür kadar demagog veya sabri kadar itinasız olmalı mı? Hayır. Unutmayalım ki, bu ülkede herkes herşey için eleştirilebilir. Çünkü bu ülke, değer yargıları kökünden sarsılmış ve bu değerlerin eksikliğinde çalkalanan bir ülkedir. Lincoln, ergün kadar centilmen, taffarel kadar insan canlısı veya ümit davala kadar savaşçı değildir, kabul. Lincoln lincoln'dür çünkü. Seyirci arkasında olunca harikalar yaratacak kadar kalpten oynayan, kendisine haksızlık yapıldığı zaman gözü hiçbir şeyi görmeyen ve içine kapanan, kimsenin oyuncağı olmayı kabul etmeyen bir adamdır. İster kabul edin ister etmeyin, Lincoln bizim yıldızımızdır ve sahip çıkılmadığı taktirde sevinen Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer rakiplerimiz olacaktır.


Biz ona sahip çıkıp tavrımızı koymalıyız ki, o da bizim bildiğimiz Lincoln gibi çıksın sahaya. Biz onun arkasında olmalıyız ki, futbola duyduğumuz saygının da arkasında duralım. Böyle sanatçıları kucaklamalıyız ki takım kafası çalışmayan atletlerle dolup taşmasın. Sesimizi çıkarmalıyız ki, Bülent Korkmaz hem ona duyduğumuz sevgiyi, hem de Lincoln'ün verdiklerini ve verebileceklerini ayaklar altına almasın.


Hoşgörü ve anlayışla her şey çözülecektir. Kıskançlık ve kibirle ise elindeki büyük değerleri yitiren Galatasaray olacaktır.


Siz de bu görüşleri paylaşıyorsanız, followcassio@gmail.com adresine gönderin e-postaları. Biz de bunları yönetime ve gerekli yerlere iletelim. Diyelim ki:


LINCOLN'ü BIRAKMIYORUZ!!!


14 yorum:

Murat1905 dedi ki...

Eywallah hocam güzel bir hareket de sen bu yönetime güveniyor musun ki ben hergün hatırlarını münasip dilde soruyorum ama yanıt alamıyorum ;) Cassio şu anda Brezilya'ya gidiyor ve bir daha döneceğini de sanmıyorum. Acımız da kaybımız da büyük, bu yönetim gidene kadar da maçları izlemeyeceğim, zaten Cassio'Nun olmadığı bir takımın nesini izleyeyim ki şişirme yıldızlarını mı? Cassio olmayınca hepsini gördük zaten. Neyse inşallah Cassio mutlu olur ve iyi bir kulüpte futboluna devam eder ve inşallah Galatasaray onun sırtından 1 kuruş para kazanamaz.

Sevgiler

ali dedi ki...

işe yarayacağını düşünmüyorum yine de teşekkürler ama umarım yarar, çok isterim ianan ki. ne bileyim skibbe gideceğinde de bi umut vardı içimde belki kalır diye ama dayanılmaz bir acıydı bu. p.tesi günüydü yine ben ptesi sendromuna balıklama daldım o haberle ve yine bir p.tesi ve yine aynı hikaye. ne bülente en ufak saygım var artık ne de yönetime. ali okancı nın blogunda da demiştim belki duygusal bakıyorum ama lincoln ün sahipsizliği içimi çok acıtıyor. takım içindeki o gruplaşma dayanılmaz bişey. yalnız değilsin lincoln ve umarım gitmezsin. umarım çıkıp tokat gibi cevap verirsin futbolunla bülent e de yönetime de o zaman ne yaparlar merak ediyorum.

Kerem. dedi ki...

yolu açık olsun.
kimse galatasaray'dan büyük değildir.

Syd dedi ki...

Bu yönetimle daha nereye kadar gidicez bilmiyorum, bitirdiler adamı, lig'in ölümcül dörtlüsü (arda,kewell,baros,lincoln) gitti ileride pas yapamayan,saçmalayan bi hücum oldu. Bülent devam etsin böyle Baros'u bile koymasın Ümit Karan oynasın,Hasan Şaş oynasın, Kewell çıksın kurtarıcı Mehmet Güven girsin, tebrikler Büyük Kaptan.

mersenne_twister dedi ki...

Yazı ve sonlardaki analiz mükemmel. Bülent Korkmaz hakkındaki yorumlara kesinlikle katılıyorum, nasıl Skibbe çoğunluğun iktidarına ve tribün ve medya populizmine feda edildi, Lincoln'de aynı şekilde yapılacak bir süre sonra da Bülent aslanlara atılacak. Bu yönetim anlayışıyla hem GS'de hem de Türk futbolunun genelinde geçici başarılar dışında kalıcı ve istikrarlı bir seviye atlama olması zor. Üzgünüm ama kimse GS'den büyük değildir görüşü de kulüp tarafından pompalanan şövenist ve dediğim dedikçi tavrın görüşü burada kimse Lincoln kayıtsız şartsız pozitif ayrımcılığa uğrasın demiyor, ancak her insanla kendi tarz ve kültürüne göre ilişki kurmak gerekir, tek tip üniforma giydirmiş gibi tepeden inmeci bir yapıyı oturtmaya çalışırsan hiçbir zaman bu tip yıldızları yönetemezsin. yeri geldiğinde GS'nin büyüklüğüne ve çıkarlarına göre bazı toleransları göstermek gerekir, savaşlar hep taarruz ederek kazanılmaz.

Unknown dedi ki...

26 Yaşındayım ve kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım ,7 yaşında futbol oynamaya başladım ,ilk formam 10 numaralı çubuklu tanju çolak formasıydı ,o zamanlarda futbolun güzelliklerini severdim hep , Tanjunun röveşata gollerini asfaltta az denememişimdir o zamanlar takımda bıyıklı bir futbolcu vardı pek ısınamamıştım , sonraları bıyıklarını kesti daha genç olunca daha iyi görünürdü gözümüze ama hep sert , hırçın oynardı , sonra Tanju gitti bi süre Hakan Şükürle (her zaman saygı duymuşumdur , çok sevmişimdşir , kralımızdır bizim o )Arifle geçirdik 3-4 seneyi , bi ara Kubilay Türkyılmaz geldi o zaman teknik nasıl oynanır ondan gördük ama o da fazla kalamadı...Sonra I love you HAGİ geldi ,bende o sıralarda lisanslı futbolcu oldum ,5 sene çok sevdik ,hep onun gibi paslar vermeye çalıştım , bu arada bıyıklarını kesen hırçın defans adamımız dahada kendini geliştirmişti . Bülent Korkmaz'dı o. Bazen sevdik bazen kızdık , Çoğu kişi çok severdi ama ben çok saldırgan futbolcu sevmezdim ,Zaten bi aralarda kadro dışı bırakıldı vs(Uefa Finalindeki mücadelesini asla unutamam)Sonra Hagi de gitti ve o gün Trabzona 2 gol atarken ben staddayım ve ağladım , Öylesi gelebilceğini sanmıyodum ...Gelemedi de zaten . Ne Felipe , ne Revivo ne de Ribery , ta ki CASSIO LINCOLN gelene kadar , tabiki bir Hagi diildi ve olamazdı ama bize onları yaşatacaktı inanıyodum ve yaşatmayada başlamıştı 2007 yılının ağustos , eylül aylarında ,ama o da tıpkı hagi gibi tıpkı Hakan Şükür gibi duygusaldı ,ama Hakan Şükürden daha kaprisli diildi ...Eskiden çok saygı duyduğım Feldkamp onu kadro dışı bırakıncaya dek çok iyiydi sonra kendini toparlaması uzun sürdü , sakatlıklar , isteksizlikler vs. Geçen sezon onsuz şampiyon olduk denilen Şampiyonluğı getiren son 6 haftanın ilk 2 maçı Gençlerbirliği( 90 . dk da attığı gol ) ve İbb maçı ( 1 gol 1 asist )nasıl görmezden gelinirdiki ... O kadar çok eleştirildiki ama biliyodum patlama yapacağını , ve bu senede ilk 3-4 maç sonunda gördük gerçek CASSIO LINCOLN 'ü , işte buydu , bu arada bende futbolu çoktan bırakmış ve yoğun işlerle başbaşaydım ama haftada 1 de olsa halı saha maçlarımız oluyodu ve ben o hafta CASSIO LINCOLN naptıysa onu yapmaya çalışıydum:)ilk devredeki hangi maçta golü veya asisti yoktuki , kimden intikamını almamıştıki (Volkan dahil) her golden sonra başka kim armayı öpüyoduki defalarca , kim topu sektire sektire giderek tepki alacağını bile bile ben buraya bu yağmurda gelen taraftarıma hoş birşeyler sunuyordum diyorduki , Onun kadar kaliteli galatasaraya nasıl geldiğine inanmadığım HARRY KEWELL ve MİLAN BAROS ile başka kim bu kadar uyumlu olabilirdiki , ta ki eski bıyıklı Bülent Korkmaz gelene kadar , o da kendince haklıydı belki kendiisi gibi hırçın teknik olmayan deli gibi koşan birileri lazımdı , ona 6 tane Sabri 5 tane Mehmet Güven yeterdi , Kewell , Baros fazlaydı heleki CASSIO LINCOLN çok fazlaydı , şımarıktı , taraftara oynuyordu , koşmuyordu , gitmeliydi , Bordo maçının en çok koşan oyuncularından 3. sü CASSIO LINCOLN dü oysaki attırdığı goller dışında , durumun buralara geleceğini beklemiyordum açıkcası , bekliyordum ama belkide inanmak istemiyordum ,kimse Galatasaraydan büyüktür vs anlatmasın bize , Hakan Şükür hangi maçtan alındıktan sonra antrenörüne kızmadıki veya ilk 11 de olmadığında sakatım diye tribüne çıkmadı , Ümit Karan kaç defa gidiyorum diye antremandan kaçtı veya en son Altay maçında Skibbe ve Burak Dilmene oyundan alındım diye küfürler savurdu . veya I love you HAGİ kaç defa Lucescu kendisini oyundan aldı diye bağırıp çağırmadı , veya Bülent Korkmaz neler yapardı aynı durum kendisine yapılsa ,
Kısacası CASSIO LINCOLN gibisini harcamak çok kolay ama yerine getirmek o kadar zorki , biliyoruzki ona insan gibi davranılsa o da hatasını anlayacak ve tekrar her golden sonra armasını defalarca öpecektir. Yoksa 1 sene içinde bu olanlar Kewell ve Baros 'a ada yapılacaktırki o Kewell gitmesin kaptan olsun yaşlansın dediğimizdir.CASSIO LINCOLN ü kimseye yedirmeyeceğiz , elbirliğiyle bitirilmesine engel olacağız.....
LINCOLN'ü BIRAKMIYORUZ!!!

tilmac dedi ki...

Hiç birşey yapamıyorsak vedasını güzel yapalım lin10 umuzun

emin Tuksal dedi ki...

Çok güzel bi çaba kardeşim. Bizim yardımımız çok önemli. Umarım bi şekilde bu yönetimin medyanın da böyle bi çabadan haberi olur. elimizden geleni yapalım biz. Fakat ne kadar çok kişinin desteklediğini gösterebilecek bi yol bulsan çok güzel olur ne biliyim anket tarzı ya da siteyi kaç kişi ziyaret etmiş tarzı yapılabiliyo mu blog'da bilmiyorum ama. Buraya yazdığımız yorumlar yardımcı olucaksa ne ala tabi.. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Lincoln olmadığı için takımı izlemiyenede nasıl GALATASARAYlı diosak lincoln 2 yıldır bu takımla ve taraftarla adeta dalga geçmiştir istedği maçta oynamış istemediği deplasmana gitmemiştir.Şuan ligin dibindeki takımlara karşı yıldızlaşmış fakat takımın en önemli maçlarında toptan kaçmış sorumluluk almamış savaşmamış ve takımı hep sabote etmiştir bunun örneklerini saymakla bitmez.Tüm kamplara geç gelmiştir sanki takım arkadaşları salak onlar gelio o brazilyada klip çekiyo.takımdaki dengeleri bozmuştur.ve 2000 yılından sonra Galatasarayın neredeyse son 7-8 yılının en önemli maçlarında kötü oynamıştır savaşmamıştır ve üstüne üstlük galatasaryın hocasının üstüne yürüyüp küfür etmiştir bunun galatasaray formasını yere atmaktan hiçbir farkı yoktur.Ülke maça konsantre olacağına linconlün sorunuyla ilgilenmiştir.Lincoln yetenekli olabilir fakat büyük futbolcular ve takımda tutulması gereken değerler büyük maçlarda ortaya çıkar ligin dibindeki takımlara yıldızlaşmaz gelir hamburg maçını çevirir takımı ateşler ve bunu yapacak kudrete yeteneğede sahiptir fakat kaprisleri yüzünden kadıköyde finali engellemiştir.Artık yeter 2 yıldır takıma hiçbirşey katmamamıs kaprisleri takımı bölmesi canları sıkmıştır.Hamburg maçınıda sabote etmesi galatasarayın hocasına saygısızlık etmesi bardağı taşıran son damla olmuştur.Birde herkezler dalga geçmiş yarın gelecem demiştr hala ortada yok.Lincoln ne olur dönme biz elimizdeki gerçek gönülden herşeyini veren değerlerimize sahip çıkmalıyız arda bülent hakan vb. elin kaprislisine değil.

gltsry dedi ki...

@kaan
pardon ama lincoln hangi maçı sabote etti ben anlamadım.başa dönelim.mesela acaba biliyormusun o geç geldi brezilya'da klip çekiyor dediğin zaman lincoln izinliydi.basının dediği gibi geç gelmedi.ilk yarıdaki performansı doğrultusunda ülkesininde çok uzak olduğu düşünülerek (yolu zaten bir gün sürüyor)izin verildi bir kaç gün fazladan.ama tabii basından takip edersek olayları böyle biliriz.bir şey daha soracağım demişsin ya takımını sırtlamadı büyük maçta oynmadı demişsin izledin mi acaba hertha berlin maçını? bu sadece bir örnek.ilk yarı istatistikler ve görüntüler derki...
lincoln savaşmış,mücadele etmiş,9 gol atmış,21 asist yapmıştır 33 maçta...
bülent korkmaz'a küfür etmemiştir.üzerine yürememiştir sadece hey koç why me? demiştir.hani hep o suçladığınız oynamıyor dediğiniz adam oynamak istediği için tepki göstermiştir.
olmamalı böyle kolay bu denli iyi bir oyuncuyu kaybetmek,harcamak...
yapmayın etmeyin...

kaan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kaan dedi ki...

lincolne klip çekilirken izin verildiği içinmi 105 euro rekor ceza verildi evet izin verildi ama devre arasındaki kampa klip çektiği zaman sezon başıydı sezon ortası değil bazı şeyleri karıştırmamak gereliyor lincoln 2 yılda herta berlin ve benfica maçları dışında takımı sırtlamadı ama bu takım 2 yıldı leverkusen metalist borduex hamburg viena steau bukres gibi önemli maçlaroynadı lig maçlarını deplasmanlara gitmemelerini sölemiorm bile galiba hamburg maçını yanlış görmüşsünz orda bülentin üstüne yürüyo ama menejer cenk ergün ve kaleci antrenörü ali nezih bolğolu durduruyo hey koç why me dior ardındanda fuck uf dior lütfen herşeyi tam söyleyerim zaten üstüne yürümesi bile herşeyi anlatıyor bu hareketleri yaparak maçı takımı ordaki hawayı sabote etmiş oluyor trabzon maçı kayseri maçı oyundan atılışlarını saymıorm bile bunlar sadece aklıma gelenler ayrıca madem o kadar hırsla oynamak istior ben o maçtaydm nie koşmuyo savaşmıo 60 küsür dakikada hiçvbirşey yapmıo neden 2. maçtada sorumluluk almıo takımı eksik oynatıyo bu nasıl bi hırs oluyor anlamadm lincoln savaşmıyor sadece ligin dibindeki takımlara 2-3 asist yapıyor o istatistlikleri çıkarıyor 10 metre top sektiriyor ve savaşmış oluyor ben lincolnün yeteneklerini tartışmıyorm ama bu adam problemli tüm takım şikayetçi bu adam oynamıyorm küçük maçların büyük topçusu olmuş 2 maçta oynatmak için adam kaptan yapılıyor sonrada kaptanlıı hak edenlerin ağrına gidiyor birisi orda 900bin euroya oynuyo sakat sakat son dk ye kadar 3 kişinin tekmesinin arasına dalıyo ama bi beyfendi 2.5milyon alıyo hiçbişey yapmıo 1 adamı kazanıcam die tüm takımı kaybetmeyelim www.lincolnyeter.blogspot.com

gltsry dedi ki...

çok sıkıldım ben lincoln'nün parasının tartışılmasından artık yeter.galatasaray kulübünde herkes tamam dediği fiyata oynuyor.dünyanın neresinde herkes aynı parayı alıyor? niye alsın zaten? bu tür oyuncular farklıdır.bazen hiç görünmüyor sandığımız anlarda bir hareketle maç çevirirler.ve oyundan çıkmak istemezler.benzeri tepkileri zamanında hagi de hakan şükür de yapmıştı.onları hocası komik kulübe cezalarıyla cezalandırmadı.ayrıca üstüne yürümüyor lincoln sadece soruyor why me diyor.ne üstüne yürümesi ben anlamadım.
ayrıca küçük maçlarda asist yapıyor derken bunu biraz açıklayabilir misin? mesela hangi küçük maçlar.trabzon,beşiktaş,berlin,bordeaux mu? bu maçlar küçükte bizim haberimiz yok herhalde.
ne kadar kolay 2 maç sonunda oyuncu harcamak.yazıktır günahtır.türkiye'nin asist kralı bu insan.bir önemi var mı acaba?galatasaray'ın girdiği gol pozisyonlarının attığı gollerin içinde hep bu isim var. arda,kewell ve baros gibi ''lincoln'' ismi var.
ayrıca hamburg maçında deplasmanda attığımız golde yaptığı katkı ortada.nonda'ya attığı ama nonda'nın gol yapamadığı pas ortada. yaptığı pres ortada hayır daha ne yapacak ben anlamadım.ali sami yen deki hamburg maçındada hiçbirşey yapmadı diye insafsızca yorum yapamadan önce baros'un attığı golü izlemeye davet ediyorum ben herkesi...lincoln'nün ne yaptığı belki görülür.

thefanoface dedi ki...

maalesef ki bu önyargı galatasaraylı türk futbolcularda var hakan şükür çok seviyoruz tamam ama hangi programa çıksa lincolnü kötülüyor ne alıp veremediğin var akadaşım sanki arda çok mu yetenekli git lincoln git bu seni vurmak için fırsat kollayan yeteneğini çekemeyen hasetlerin ülkesinden