23 Mart 2009 Pazartesi

Yorumlarınızı Bekliyoruz...

Kısa zaman içinde birçok mail aldık. Devamı da gelecek, biliyoruz. Çünkü bu sadece Lincoln özelinde tartışılması gereken bir konu değil. Konu, Galatasaray'ın her geçen gün daha geriye gitmesi. Ehil olmayanların bir çuval inciri berbat etmesini engelleyebiliriz. Engellemeliyiz.

Lincoln'ü bırakmıyoruz... Tıpkı Arda'yı, Kewell'ı, Hakan Balta'yı, Baros'u ve diğerlerini bırakmadığımız gibi. Gitmesi gerekenler ortadadır.

Lincoln'ü bırakmıyoruz...

16 yorum:

lego dedi ki...

Adam kayırmanın olmadığı, adil yönetilen bir Galatasaray istiyoruz. Değerleri bu kadar kolay kaybetmemeliyiz. Galatasaray Klubü askeriye ya da bazı insanların babalarının çiftliği değildir. Gosterilecek tepki için elimden gelen desteği vermeye hazırım.

Lincoln'ü bırakmıyoruz !!

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

Galatasaray...

Galatasaray seneye bomba gibi transferlerle ve bu transferleri en iyi organize edecek teknik direktörle girdi. Micheal Skibbe, genel olarak 4-2-3-1 gibi yerden pas yapan, araya top atarak forveti besleyen, gerektiğinde orta sahada bulunan şeytan üçgenine istedikleri serbestliği vererek pozisyon üreten bir taktik anlayışı benimsedi ve yıllar sonra ülkemizde ki bir takıma alan savunması öğretti(yarım kaldı ama olsun). Ayhan ve Barış bu alan savunmasını gayet iyi yapıyorlardı. Eğer ki rakip teknikse Mehmet Topal oynuyordu ve orta saha 3leniyordu. Bu durumda Lincoln sakatlığından dolayı genellikle olmuyordu ve hem UEFA hem de TSL'de iyi oyun oynayacak bir takım oluşuyordu.

Kalede De Sanctis istikrarlı olmamasına rağmen defansla iletişimi, refleksleri ile kalede oynuyordu. Bazı kişiler şu anda Aykut oynasın diyorlar bunun tek artısı onun Türk olması olur başka bir artısı olmaz, yediği gollerle tekrar çıldırtır.

Defans ise en zayıf mevkiiydi. Sabri devamlı arkasına adam kaçırıyor, ileriye gidiyor ve gelmiyordu. Onun tarafında oynayan Meira ise hem onun hem de kendi görevini doğal olarak yapamıyordu. Hem geriden oyun kuracak, hem defansif görevini üstlenecek hem de sağ bekten gelen atakları savuşturacaktı. Ondan beklenen buydu, yapamadı ve gönderildi. Tabii bu olay Skibbe döneminde olmadı, taktik bilgisi "0" olan, futbolu Popescu'dan öğrendiğini unutan Bülent Korkmaz döneminde yapıldı. Servet ve Hakan Balta her maç aynı performans ile oynayarak hatta ara sıra üstüne de katarak güven veriyorlardı.

Orta sahada Ayhan ve Barış bitmek bilmeyen enerjileriyle forvet ve defans arasındaki köprüyü oluşturuyorlardı. Yeri geldiğinde pas yapıyor, yeri geldiğinde alan savunmasını en iyi şekilde uygulayarak top çalıyorlardı. Kanatlarda Kewell ve Arda bildiğiniz gibi takımdaki en iyi oyunculardı. Keza Lincoln'de öyleydi.

Forvette Baros tam bu sisteme göre bir oyuncuydu, arkasındaki üçlünün ona yarattığı pozisyonları iyi değerlendiriyordu(bazıları diyebilir çok kaçırıyordu diye ama iyi değerlendiriyor dememin sebebi, arkasındaki oyuncuların ona çok fazla pozisyon hazırlamalarıdır:))

Skibbe dönemindeki 11'leri kısa bir şekilde anlatırsak;

------------------De Sanctis
--Sabri------Servet---------Meira-----Hakan B.

---------------Ayhan------Barış
----Kewell---------------------------Arda
-------------------Lincoln
--------------------Baros




------------------De Sanctis
--Sabri------Servet---------Meira-----Hakan B.

---------Ayhan----Mehmet Topal-----Barış
----Kewell---------------------------Arda
--------------------Baros


Takım zevk veriyordu, belli bir sistemi vardı ve bu sistemi git gide daha da benimsiyordu. Üst üste alınan kötü sonuçlar sebebiyle Skibbe gönderildi: Çok yanlış bir karardı. Herhalde unutuldu başarının istikrarlı hocalarla geldiği; Fatih Terim Galatasaray'ın başında 5 sezon kalmıştı. Skibbe dersini tamamlamamıştı hala eksik kalan şeyler vardı. Hücumda Çoğalma dersine daha geçmemişti ama sabredilmedi ve gönderildi. Yerine efsane kaptan bülent korkmaz getirildi. Sergen Yalçın'ın bir lafı vardı: "Erciyes'i küme düşürdü, Gençlerbirliği'nden kovuldu, Bursaspor'dan kuruldu, Galatasaray'da ne işi var" çok haklıydı. Kariyerinde hiç bir teknik direktörlük başarısı olmayan bir adamın Galatasaray'da ne işi vardı. Gelir gelmez çıktığı ilk maçta Galatasaray Bordeaux'a 4-3'lük bir üstünlük sağladı. Galibiyet takıma ruh kazandıran Bülent Korkmaz'a mal edildi. Ancak Bülent Korkmaz'In bu galibiyette hiç bir katkısı yoktu üstüne üstlük takımın savunma düzenini de bozmuştu, hücum yönünde ise takım Skibbe'nin bıraktığı sistemle oynamıştı. Bundan sonraki maçlarda kendi futbol anlayaşını sahaya yansıttı Bülent Korkmaz. 4-5-1 sistemiyle devam edildi ancak anadolu klüblerinin sistemini yansıttı takıma: Çok basan, mücadele eden, şuursuzca hücum eden bir sistem... Kadroda da revizyona gitti kendince: Ümit Karan, Volkan Yaman, Hasan Şaş ve Mehmet Güven'e şans vermeye başladı. Kendi hatalarını Lincoln'e yıktı. Takım Lincoln'ü istiyorum diye bağırırken o Mehmet Güven'e güvendi. Kendi egolarını tatmin ediyordu ve artık gitgide bir Anadolu takımı oluyordu Galatasaray. 60'tan sonra defansa çekiliyordu aynı bir Anadolu takımı gibi, üstüne üstlük yaptığı değişikliklerlede köy takımının bile teknik direktörü olamayacağını ispatlayan Bülent Korkmaz, 1 ayda takımı 4 yıl geriye götürdü. Klüp çalıştırmadığı dönemde hiç mi izlemedi acaba oyuncuları? Sabri'nin hala 5 sene önceki gibi 70'ten sonra yorulduğunu sanan, takımın Kewell, Lincoln gibi oyunculara en çok ihtiyacı olduğu anlarda bu tarz bir oyuncuyu oyundan alıp yerine Mehmet Güven gibi bir oyuncuyu alarak nereye varmaya çalışıyor?

Son olarak, takımın başına geldiğinde BÜYÜK KAPTAN hep arkandayız diyenler acaba hiç izlemişlermiydi kendisini teknik direktör olarak yoksa hala yanlış bir zihniyet olan "İyi futbolcu iyi de bir teknik direktördür" zihniyetine mi sahiptiler. Bilinmez ama bilinen bir şey var ki Galatasaray Bülent Korkmaz'la yollarını bir an önce ayırmazsa önümüzdeki sene için ne bir Avrupa Kupası bileti alır ne de bu sene şampiyonluğu kazanır.

Taylan Özgür Topçuoğlu

bunu yayınlarsanız sevinirim :)

Unknown dedi ki...

Yerine Messi'yi yada Kaka'yı yada Ronaldo'yu yada Gerrard'ı alacaklarsa göndersinler Lincoln'ü razıyım ama bunlar hayalden öteye geçmez. Lincoln varken ben bu takımda kazma futbolcu izlemek istemiyorum. Artık Lincoln'ün oynamadığı hiçbir Galatasaray maçını izlemeye maça gitmeyeceğim. Kimse galatasaray'dan büyük değil, Bülent Korkmaz'da, değildi hâlâ değil... Ribery'i kaçırdık, Jardel'i harcadık bu adamı da kaçırmayalım. Problem değil çözüm üretmeli galatasaray teknik heyeti ve yönetimi.
İki hafta sonra Galatasaray'ı Lincoln'lü, Baros'lu, Kewell'lı, Arda'lı görmek istiyorum. Sezon sonuna kadar bir tek beraberlik bile almamamız lazım, Bület Korkmaz'ın ve Yöneticilerin bunu çok iyi düşünmesi lazım... Bu iş Ayhan'la, Sabri'yle, Barış'la, Sanctis'le, Hasan Şaş'la, Ümit Karan'la olacak iş değil...
Lincoln giderse yönetim de gitsin...

koral dedi ki...

ben futbol izlemek istiyorum mehmet güven'i değil...

Unknown dedi ki...

Bülent Korkmaz gitsin, Lincoln kalsın.

ErkamEvlice dedi ki...

Galatasaray'a mail attım. Lincoln'ü destekliyoruz. Onu seviyoruz ve gitmesini istemiyoruz arkadaşlar. Sadece Lincoln sever bir Galatasaraylı olarak değil Pozitif futbol destekçisi olarak onu sahada Galatasaray formasıyla görmek istiyoruz. Destekleri bekliyoruz...

efet dedi ki...

Lincoln'e yazik oldu. 2 senedir su adama bir turlu adam gibi bir ortam hazirlayamadik. gecen sene ligin ilk 5 macinda oynadigi oyun, hertha macinda takimi saha kaldirmasi harikaydi. Ribery'den bile bu kadar haz almamistim cunku Ribery o zamanlar takimi oynatmayi bilmiyordu.

Unknown dedi ki...

lincolnün seri şekilde,3 maç içinde küstürülmesi öyle zannediyorum ki,yönetimin mali krizden kurtulmak için v sene sonunda iyi bir ücretle satması için ondan kurtulmak istemesindendir..böylece yıllık 3.5 milyon euro luk ücrette kasada kalacak akıllarınca..yani yönetim kıçını kurtarabilmenin peşinde..bu takımda sabri,volkan,ayhan,barış,m.güven,nonda,ümit gibi gezginler varken lincoln ün küstürülmesinin en mantıklı sebebi bu gibi duruyor..
skibbe nin gitmesi ve bülent hocanın gelmesi de bu planın bir parçası gibi duruyor aslında..
lincoln ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir futbolcu..yani tam daraldığın anlarda tek bir hareket yapar o maçı kurtarır..bazen de topa dokunmadan bile gol attırır.(hamburg ikinci gol gibi).ama sen tut lincoln gibi bir yeteneği 3 maçta küsütr,hem de hakaret edercesine..
bunun tek sorumlusu yönetimdir,yönetimin kıçını kurtamak istemesidir..
lincoln gitmemeli,gerekirse sözleşmesi uzatılmalıdır..ruhsuz diye göndereceksen de,yanında barışı,nondayı,ümiti de göndereceksin..oynayamıyor diye göndereceksen sabriyi,ayhanı,barışı,hasanı,m.güveni de göndereceksin..
bunlar bu takımda durup yıllık 1 milyon dolar alabiliyorlarsa,lincolnbün değil 3.5;5 milyon alması bile hakkıdır..
LİNCOLNLEYİZ..

Kartal Bafiler dedi ki...

Lincoln'ü gönderen Galatasaray'lı olamaz !

Unknown dedi ki...

Kimse Galatasaray'dan buyuk değildir.. giden gider.. herkes gider biz kalırız.

lego dedi ki...

biz taraftariz, salak degiliz. lincoln'den once bu takıma yıllardır neler kattigi tartisilacak adamlar varken lincoln'u bir anda boyle dislamalarinin cevabini birileri vermeliler. Boyle ucuz populist hareketlerle hicbir yere varilmaz.

Unknown dedi ki...

Ben çok çok çok fanatik bir Gsli olarak şu kadarını söylüyorum. Bu sezon attığımız gollerin yarısında payı olan Lincoln giderse şampiyonluk şanısımız sıfırdır. Gelmesine çok sevindiğim büyük kaptan maalesef beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. İlk maçta Ali Sami Yen'e gelip avazım çıktığı kadar LİNCOLN diye bağıracağım. Eğer Bülent Hoca komplekslerine yenilmeyip Trabzonspor maçında skor 2-1 iken Lincolnü oyuna alsa, oradan 3 puanla dönerdik ve Lincolnü kaybetmezdik. Hem Hamburgu elerdik. Hem de Eskişehir'i geçerdik, çünkü formda bir Lincoln bu takımın neredeyse yarısıdır. Lincoln farklı karaktere sahip bir oyuncu, KRAL Hakan ŞÜKÜR gibi duygusal ve sürekli hoş tutmak lazım. Kafası rahat olduğu zaman dünyanın sayılı oyun kurucularındandır. Onun başarılı olmasından ödü kopan düşmanlarımız şimdi bayram ediyor. Bu kadar basit bir iş nasıl buralara geldi inanamıyorum, maalesef kaptan daha gelemden Lincoln'ü kafasında bitirmiş zaten, ona karşı önyargılıymış. Şimdi klübümüze hizmet açısından kesinlikle Bülent'le Lincoln'ü aynı kefeye koyamam tabi, ama belliki büyük kaptan bu işi beceremeyecek. Bence Bülent KORKMAZ bir an önce gönderilmeli ve takımı sezon sonuna kadar yine Cevat GÜLER'e emanet edilmelidir. Önümüzdeki sezon takımın başında görmek istediğim hoca ise Martin JOL veya Chsritoph DAUM dur. Saygılar..

yLdRm dedi ki...

lincoln'e yapılan haksızlığın dibidir.Hagi, oyundan aldığı için Lucescu'nun elini ittiğinde Lucescu'nun yaptığı büyüklüğü, hocalığı Bülent'ten beklerdik ama yapamadı.

Adnan Polat ekibini alıp gitmedn işler düzelmez, suni başarılar gözümüzü boyamayacak asla.

emin Tuksal dedi ki...

Umarım birilerinin bizden haberi olur. Bunun için elimizden geleni yapalım. Reklam için fazla yol gelmedi aklıma ama deneyim dedim. En azından duyurmak için bir yol. http://www.facebook.com/group.php?gid=87606138760&ref=mf sizin de katılımınızı bekliyorum. İstediklerinizi de wall'a yazabilirsiniz. Herşey Galatasaray için...

sMAnia dedi ki...

gelenler gidenleri aratirmis...

illede GERETS...

adnan sezgin 7 bavulunu toparlasin ... icine bülentide koysun istanbulun basina gecsin ...

Büyük kaptandi ama TD degil .......

alayina isyan INADINA lincoln (inadina YILDIZ futbolcu)

bu yildiz kompleksli TDleri nereden buluyorlar anlamadim ....


sezgin: kalli, saftig, hollmann, souness, kalli, güler, skibbe, (kalli), korkmaz

allah askina yaaaaaa....

Unknown dedi ki...

Gitme dur nolur! Yaşanacak çok şey var SİHİRBAZ!